U Ministarstvu pravosuđa 5. studenoga 2013. održan je okrugli stol: „Savjetovanje s javnošću na temu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona”.
Raspravu je otvorio ministar pravosuđa Orsat Miljenić, a u njoj je sudjelovala pučka pravobraniteljica, predstavnici sudbene vlasti, javnih bilježnika, odvjetnika, sindikata, nevladinih organizacija i državnih ustanova i agencija.

Lora Vidović ovom je prilikom podsjetila na nužnost istovremenog i uravnoteženog ostvarivanja dviju temeljnih ustavnih vrijednosti – socijalne pravde i vladavine prava, te na dužnosti države u očuvanju pravne i ekonomske stabilnosti, zaštiti prava ovrhovoditelja (pravo vlasništva i jednakosti pred sudovima), ali i zaštititi ekonomskih i socijalnih prava ovršenika i članova njihovih obitelji (pravo na dom, osobni i obiteljski život). Posebno je istaknula kako Ovršni postupak ne smije otežavati položaj ovršenika.
Sudionici rasprave složili su su se da u područjima ovrha građani nisu dovoljno informirani niti educirani, na čemu je potrebno dalje raditi, osobito putem medija.
Podsjećamo kako je 10. listopada ove godine Pučka pravobraniteljica u suradnji s Hrvatskim pravnim centrom organizirala javnu raspravu pod nazivom „Ovrha i ljudska prava”, čiji su Zaključci i preporuke poslani Ministarstvu pravosuđa, Ministarstvu financija, Ministarstvu socijalne politike i mladih, Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta, ustanovama, organizacijama, udrugama i svim relevantnim dionicima, te su objavljeni u javnosti.

http://www.mprh.hr/okrugli-stol-o-izmjena-i-dopunama-ovrs