Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Privatnost i kolačići: ova web-lokacija upotrebljava kolačiće. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu, prihvaćate njihovu upotrebu. Da biste saznali više, uključujući i kako kontrolirati kolačiće, pogledajte ovdje: Pravila privatnosti

Izjava o pristupačnosti

Pučki pravobranitelj nastoji svoje mrežne stranice učiniti pristupačnima u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 17/19) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora (SL L 327, 2.12.2016.).

Ova Izjava o pristupačnosti primjenjuje se na mrežnu stranicu Pučkog pravobranitelja koja se nalazi na adresi https://ombudsman.hr

Stupanj usklađenosti 
Ova mrežna stranica djelomično je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora i Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća zbog neusklađenosti navedenih u nastavku.

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je zbog sljedećih razloga:

  • izbornici se otvaraju prelaskom miša

Usklađivanje predstavlja nerazmjerno opterećenje u smislu članka 5. Direktive (EU) 2016/2102.

Pučki pravobranitelj nastavit će s usklađivanjem cjelokupnog budućeg sadržaja objavljenog na svojim internetskim stranicama u najvećoj mogućoj mjeri i u skladu s tehničkim i financijskim mogućnostima.

Priprema ove izjave o pristupačnosti
Ova izjava sastavljena je 15. rujna 2020. godine, prema Predlošku izjave o pristupačnosti u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora utvrđenim Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523.
Procjena usklađenosti za pripremu izjave temelji se na metodi samoprocjene, a posljednja revizija obavljena je 23. rujna 2020.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Ukoliko primijete neusklađen sadržaj, koji nije obuhvaćen ovom izjavom, molimo korisnike ovih internetskih stranica da o tome obavijeste Pučkog pravobranitelja. Sve upite vezane uz pristupačnost mrežnih stranica korisnici mogu uputiti putem elektroničke pošte na info@ombudsman.hr.

Postupak praćenja provedbe propisa

Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske nadležan je za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti, kao i za nadzor nad provedbom ovog zakona.

Kontakt:

Povjerenik za informiranje
Jurišićeva 19, 10000 Zagreb
Tel/Fax: 01 4609 041, 01 4609 096
E-mail: pristupacnost@pristupinfo.hr
www.pristupinfo.hr

Copyright © 2019. - Ured pučke pravobraniteljice