Od  20.-22. listopada 2014. održan je Šesti kongres studenata prava, u organizaciji Udruge Pravnik Sveučilišta u Zagrebu, a naziv ovogodišnjeg kongresa bio je „Položaj prava radnika u suvremenom društvu i zaštita prava radnika“. Primaran cilj organizatora bio je upoznati studente s izazovima u reformiranju i reguliranju prava radnika te kroz interaktivan pristup omogućiti uvid u nova, potencijalno primjenjiva rješenja za Republiku Hrvatsku. Posredan cilj bio je usmjeren prema aktiviranju i involviranju šireg dijela akademske zajednice u raspravljanju i znanstvenom angažiranju oko ovog aktualnog pitanja.

Kongres su otvorili dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Hrvoje Sikirić, ministar rada i mirovinskog sustava RH prof. dr. sc. Mirando Mrsić te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu g. Mate Damić, a izlagači su bili prof. dr. sc. Željko Potočnjak te doc. dr. sc. Viktor Gotovac sa Katedre za radno i socijalno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. sc. Ljubo Jurčić sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, mr. sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu te drugi predstavnici poslodavaca i Hrvatske udruge poslodavaca te Ministarstva rada i mirovinskog sustava RH.

Zamjenica pučke pravobraniteljice mr. sc. Tena Šimonović Einwalter, MJur održala je 22. listopada izlaganje na temu diskriminacije na tržištu rada. Svojim izlaganjem nastojala je upoznati studente s pojmom diskriminacije, antidiskriminacijskim pravom te postojećom praksom Ureda pučke pravobraniteljice vezanom za suzbijanje diskriminacije, kao što je npr. praćenje diskriminatornih oglasa za zapošljavanje. Studenti su pokazali veliko zanimanje te su izlaganje popratili brojnim pitanjima što pokazuje da za ovom temom postoji veliki interes, ali i nužnost daljnje edukacije i to ne samo u akademskoj zajednici nego i široj društvenoj javnosti.