Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Privatnost i kolačići: ova web-lokacija upotrebljava kolačiće. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu, prihvaćate njihovu upotrebu. Da biste saznali više, uključujući i kako kontrolirati kolačiće, pogledajte ovdje: Pravila privatnosti

Što nakon slanja pritužbe

Pravobraniteljica postupa po pritužbama koje se odnose na probleme građana iz njezine nadležnosti. U svom se radu rukovodi načelom pravičnosti, jednakosti i morala te postupa nepristrano i u skladu sa standardima dobrog upravljanja.

Ako postupa po pritužbi, pravobraniteljica pokreće ispitni postupak. Tijekom postupka može zatražiti sve potrebne informacije, podatke, akte i drugu dokumentaciju od tijela na koje se pritužba odnosi, a koje je obavezno odgovoriti u roku koji pravobraniteljica navede. Tijekom ispitnog postupka pritužitelji će biti informirani o svakom upućenom i primljenom dopisu.

Po završetku ispitnog postupka bit će izrađen završni dopis koji se smatra izvješćem o slučaju te se dostavlja podnositelju pritužbe, a u slučaju da je utvrđena ugroza ili povreda prava, i tijelu na čiji se rad pritužba odnosi.

U sklopu ispitnog postupka, kao i u sklopu redovitog plana rada, pravobraniteljica može i nenajavljeno obići mjesto na koje se odnosi pritužba, odnosno u kojem su smještene ili borave pojedine skupine čija prava i slobode štiti. Pri tome može bez nadzora razgovarati sa svima koji su tu smješteni ili zaposleni.

 

Što pučki pravobranitelj zapravo može učiniti pronađite ovdje.

Copyright © 2019. - Ured pučke pravobraniteljice