Povodom smrti g. Dejana Palića i g. Željka Thura, bivših zamjenika pučkog pravobranitelja,  pučkoj pravobraniteljici telegram sućuti uputio je g. Robert Travaš, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore.                                                                                                                                   

Poštovana gospođo Vidović,

molim Vas da u moje osobno ime i ime svih hrvatskih odvjetnika  primite izraze sućuti zbog odlaska našeg bivšeg kolege, gospodina Željka Thuera, koji je  svojedobno obnašao važnu dužnost zamjenika pučkog pravobranitelja, kao i sućut zbog odlaska gospodina Dejan Palića, zamjenika pučkog pravobranitelja.

Gospodin Thur i gospodin Palić bili su iz “naših” pravosudnih redova –  gospodin Thur bio je i dugogodišnji odvjetnik u Požegi, a gospodin Palić jedno je vrijeme radio kao odvjetnički vježbenik.

Gospodin Thur je napuštajući odvjetništvo ostao vjeran našim zajedničkim načelima a to su borba za poštivanje ljudskih prava, pravnu državu i obrane naših sugrađana. Istim poslom, s velikom predanošću,  bavio se i gospodin Palić.
Molim Vas da u ime Hrvatske odvjetničke komore prenesete našu sućuti članovima obitelji, prijateljima i suradnicima u Vašem uredu.

S poštovanjem

Robert Travaš,

predsjednik Hrvatske odvjetničke komore