U organizaciji Nacionalnog tima za prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji, kazneno-pravnu zaštitu djece i nasilja nad ženama i Ministarstva pravosuđa, u Zagrebu je 18. rujna 2014. godine održan Stručni skup povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja u obitelji.

Sudjelovanjem stručnjaka iz pravosuđa, socijalne i zdravstvene skrbi, psihologije te policijskog i zatvorskog sustava, nastojala se potaknuti još učinkovitija daljnja suradnja  državnih tijela u preveniranju i suzbijanju nasilja. Na skupu su sudjelovali i predstavnici svih pravobraniteljskih institucija, a pučku pravobraniteljicu predstavljala je zamjenica pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter.

Na skupu je istaknuta važnost prevencije i borbe protiv nasilja, ali i odgovarajućeg odnosa prema žrtvama nasilja. Iako statistički pokazatelji govore kako je broj prijavljenih nasilničkih ponašanja u 2013. godini manji nego pretprošle godine, stručnjaci to ne smatraju stvarnim stanjem, navodeći  kako je broj prijavljenih nasilničkih ponašanja smanjen upravo zbog loše ekonomske situacije jer, žrtve se, u strahu od gubitka novčanih sredstva za život, rjeđe odlučuju prijaviti nasilje.