Zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter održala je u Termama Jezerčica, 17. prosinca 2018., edukaciju o Zakonu o suzbijanju diskriminacije za lokalne i regionalne lidere, a namijenjen je županima, zamjenicima župana, gradonačelnicima, zamjenicima gradonačelnika i pročelnicima upravnih odjela u gradovima i županijama te je usmjeren na sveobuhvatno jačanje kompetencija za dobro upravljanje.

Šimonović Einwalter polaznike programa upoznala je s normativnim okvirom suzbijanja diskriminacije u Hrvatskoj te radom Ureda pučke pravobraniteljice kao središnjeg tijela za suzbijanje diskriminacije. Osvrnula se na važnost Zakona za jedinice lokalne i regionalne samouprave te navela primjere diskriminacije. Kroz predavanje cilj je bio osvijestiti važnost poznavanja zakonskih odredbi, kako zaposleni u jedinicama lokalne uprave i samouprave svojim postupanjem ne bi diskriminirali, ali i kako bi provodili promotivne i preventivne aktivnosti u svojim zajednicama.

Edukacija je održana u sklopu treće generacije programa “Dobro upravljanje za lokalne i regionalne lidere” koji je organizirala Državna škola za javnu upravu.