Koja su ljudska prava bila najugroženija, što je najčešći primjer diskriminacije, u kojoj mjeri se poštuju ljudska prava osoba lišenih slobode i koliko smo u svim tim pitanjima kao društvo napredovali u 2015. godini? Na ta pitanja odgovore će dati Godišnje izvješće pučke pravobraniteljice za proteklu godinu, a koji će Hrvatskom saboru predati do 31. ožujka ove godine.

Godišnje izvješće daje pregled stanja ljudskih prava i pojavnosti diskriminacije u Hrvatskoj te predstavlja najvažniji alat institucije u postizanju sustavnih promjena, a sadrži i preporuke i upozorenja koje je pučka pravobraniteljica uputila nadležnima.

Uz informacije prikupljene u radu s građanima i tijekom terenskog rada, pučka pravobraniteljica donosi ocjenu stanja i na osnovu podataka i informacija raznih institucija, organizacija, ustanova i udruga civilnog društva, koji su svojim aktivnostima uključeni u jednu od tema iz njezine nadležnosti. Stoga, ukoliko raspolažete sadržajem koji bi mogao pridonijeti, možete ga dostaviti putem elektroničke pošte na info@ombudsman.hr ili na adresu: Pučka pravobraniteljica, Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb.