U okviru projekta “Biram društvo bez diskriminacije” koji nevladina organizacija Cenzura Plus provodi s partnerima, među kojima je i Ured pučke pravobraniteljice, održan je drugi po redu trening za regionalne antidiskriminacijske kontakt točke pučke pravobraniteljice.

Trodnevni trening je održan u Zagrebu, a svrha mu je bila informirati regionalne antidiskriminacijske kontakt točke s novinama u radu Ureda pučke pravobraniteljice, strukturom i metodologijom izrade Izvješća pučke pravobraniteljice za 2013. godinu te pojavama diskriminacije koje je Ured identificirao u 2013. i na koje će skrenuti pozornost u Izvješću. Trening je održan u formi konzultacija između partnerskih organizacija i Ureda pučke pravobraniteljice tijekom kojih su se otvorila mnoga pitanja u vezi suradnje te istaknuli pojedini slučajevi i pojave diskriminacije u 2013. godini.
Uz predstavnice Ureda pučke pravobraniteljice, zamjenice Tenu Šimonović Einwalter i Jagodu Novak, kao i savjetnice, treningu su prisustvovali/e predstavnici/e iz kontakt točaka – Cenzure Plus iz Splita, Centra za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć iz Vukovara, Centra za građanske inicijative iz Poreča, te Centra za mirovne studije iz Zagreba. Uz spomenute četiri organizacije koje su prisustvovale treningu, regionalna antidiskriminacijska kontakt točka pučke pravobraniteljice je i Projekt građanskih prava iz Siska.