Festival tolerancije jedinstvena je kulturno-edukativna platforma koja bogatim programom filmskihprojekcija, obrazovnim i filmskim radionicama, diskusijama , te sličnim programima osigurava edukaciju o društvenim problemima, promičući kulturu nenasilja i demokracije, tolerancije i inkluzije.

U sklopu ovogodišnjeg festivala, 13.listopada 2023. u Cinesatar Branimir centru organizirana je filmska projekcija dokumentarnog filma redatelja Hassana Fazilija pod nazivom Put kroz noć, koji prikazuje redateljev bijeg s obitelji iz Afganistana, zbog prijetnji talibana te njegov teški migrantski put do Europe.

Filmska projekcija bila je namijenjena učenicima srednjih škola, a nakon projekcije održana je rasprava na temu migranata i izazova s kojima se suočavaju.

U diskusiji su sudjelovali: Jan Kapić, glasnogovornik UNHCR-a Hrvatska, sestra Meri Muše, predstavnica Isusovačke službe za izbjeglice, učenica Nagham Oufan, izbjeglica iz Sirije i Monika Čavlović, savjetnica pučke pravobraniteljice kao i učenici srednjih škola koji su prisustvovali projekciji.