Odabrane antidiskriminacijske kontakt točke

U travnju 2012. godine pučki pravobranitelj je potpisao Sporazume o suradnji s pet organizacija civilnog društva temeljem kojih je uspostavljena izravna suradnja između pučkog pravobranitelja i organizacija civilnog društva na području suzbijanja diskriminacije, a pet organizacija civilnog društva postalo je kontakt točkama pučkog pravobranitelja na regionalnom nivou. Organizacije civilnog društva s kojima su potpisani Sporazumi, odabrane su nakon provedene selekcije u sklopu Javnog poziva za zainteresirane organizacije, a riječ je o sljedećim organizacijama:

1.) Projekt građanskih prava Sisak, Rimska 6, 44 000 Sisak – Regija Središnja Hrvatska,

2.) Centar za mir, pravne savjete i psihosocijalnu pomoć – Vukovar, Fra Antuna Tomaševića 32, 32 000 Vukovar – Regija Istočna Hrvatska,

3.) Centar za građanske inicijative Poreč, Partizanska 2d, 52 440 Poreč – Regija Primorje i Istra,

4.) Cenzura plus, Šetalište bačvice 10, 21 000 Split – Regija Južna Hrvatska,

5.) Centar za mirovne studije, Selska cesta 112/a, 10 000 Zagreb – Zagrebačka regija.

U 2012. godini regionalne antidiskriminacijske kontakt točke pučkog pravobranitelja uključile su se u provedbu aktivnosti projekta“Jednaki u različitosti”, a za njihove su predstavnike/ce u okviru ovog projekta također su održane dvije radionice (3. i 4. svibnja te 31. svibnja i 1. lipnja 2012. godine).

Pokrenuta nacionalna antidiskriminacijska kampanja

Povodom predstavljanja nacionalne antidiskriminacijske kampanje „Jednaki u različitosti“, 30. listopada 2012. godine, pučki pravobranitelj, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH održali su konferenciju za novinare u prostorijama Europskog doma u Zagrebu.

U sklopu kampanje su u vozila javnog prijevoza u Zagrebu, Zadru Osijeku i Splitu postavljeni plakati s antidiskriminacijskim porukama, na web portal MojPosao te na službene web stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje postavljen je banner, a pripremljen je i TV spot čije emitiranje je započelo 1. studenoga na Hrvatskoj televiziji, RTL-u, Novoj TV te u svim multipleks kinima u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Splitu, Osijeku, Varaždinu i Dubrovniku.

Materijali iz kampanje temelje se na ideji kako u području rada, primjerice pri zapošljavanju ili napredovanju na poslu, kriterij ne smije i ne može biti grupna pripadnost kandidata/kinje ili zaposlenika/ce. Drugim riječima, poruka kampanje kako je diskriminacija zabranjena, usmjerena je jednako prema poslodavcima kao i građanima/kama, koje također ovim putem informiramo i potičemo da u slučaju da je dožive, diskriminaciju prijave pučkom pravobranitelju.

Na konferenciji za novinare govorili su ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Branko Sočanac, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah te pučki pravobranitelj Jurica Malčić, a premijerno je prikazan i TV spot.

Održana završna konferencija projekta „Jednaki u različitosti“

12. prosinca 2012. godine u prostorijama Hotela Esplanade Zagreb održana je završna konferencija projekta „Jednaki u različitosti“ na kojoj su predstavljene provedene aktivnosti i ostvareni rezultati.

Glavni ciljevi projekta bili su usmjereni na jačanje kapaciteta ključnih dionika tržišta rada u suzbijanju diskriminacije, razvoj i promicanje dobrih antidiskriminacijskih praksi među poslodavcima te podizanje svijesti javnosti o pitanjima antidiskriminacije i različitosti.

Pozdravne govore održali su Ivana Šimek iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Dejan Palić, zamjenik pučkog pravobranitelja, Branko Sočanac, ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH te Božidar Štubelj, zamjenik ministra rada i mirovinskoga sustava, te pritom istaknuli činjenicu prisutnosti diskriminacije na hrvatskom tržištu rada i naveli korake koje svaka od institucija poduzima kako bi se diskriminacija zaustavila.

Nakon pozdravnih govora detaljno su predstavljene tri komponente od kojih se projekt sastojao.

Prvu komponentu – Jačanje dionika tržišta rada za djelotvornije uključivanje i provedbu antidiskriminacijskih načela, predstavila je Tena Šimonović Einwalter, koordinatorica za područje suzbijanja diskriminacije u Uredu pučkog pravobranitelja, naglasivši važnost suradnje pučkog pravobranitelja s organizacijama civilnog društva u području suzbijanja diskriminacije, nakon čega je predstavnica nevladine organizacije Cenzura Plus, Blanka Čop, iznijela dosadašnja iskustva Cenzure u radu na suzbijanju diskriminacije i aktivnosti u koje su se uključili kao regionalna antidiskriminacijska kontakt točka pučkog pravobranitelja, u sklopu projekta „Jednaki u različitosti“.

Drugu komponentu – Savjetovanje poslodavaca u području antidiskriminacije i raznolikosti predstavila je Lana Načinović iz tvrtke Selectio d.o.o., a predstavnice Erste banke Lana Horak te tvrtke Valoviti papir Dunapack, Petra Grabušić ukratko su navele razloge zbog kojih su se ove tvrtke uključile u provedbu druge komponente projekta te rezultate koje su postigli nakon rada s tvrtkom Selectio na revidiranju svojih dotadašnjih praksi zapošljavanja, napredovanja i ostalih internih procedura.

Posljednju komponentu predstavila je Marina Hudolin iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pri čemu su sudionicima/ama konferencije bili prikazani svi promotivni materijali iz nacionalne antidiskriminacijske kampanje, izrađeni u sklopu ove komponente (TV spot, banneri, plakati) te su svi sudionici/e također pozvani na kino projekcije u sklopu Human Rights Film Festivala, koji se odvijao tijekom tog tjedna.