8. srpnja 2014. u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca održana je dodjela Nagrade ključnarazlika. Nagrada se dodjeljuje poslodavcima koji su u svoje poslovno okruženje uspješno uključili različitosti i/ili imaju razvijene alate za suzbijanje diskriminacije.

Nagrada se dodjeljuje već treću godinu za redom, a ove je godine dodjeljuju partneri – Institut za razvoj tržišta rada, portal MojPosao.net, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Hrvatski Zavod za zapošljavanje i Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH.  Dodatno, niz je institucija i organizacija uključeno u Partnerski odbor koji ocjenjuje prijave poslodavaca, među kojima je i Ured pučke pravobraniteljice i to u kategoriji opće ravnopravnosti.

Svečanosti dodjele nagrada su, osim partnera koji dodjeljuju nagradu i poslodavaca koji su sudjelovali u natječaju, prisustvovali i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, a ispred Ureda pučke pravobraniteljice zamjenica pučke pravobraniteljice Jagoda Novak te savjetnica u Uredu.

Nazočnima se prvi obratio ministar Mrsić naglasivši važnost i dobrobiti uključivanja različitosti u poslovno okruženje nakon čega su sljedeći poslodavci primili nagradu:

U kategoriji opće ravnopravnosti – PLIVA

U kategoriji ravnopravnosti osoba s invaliditetom – ACT Konto

U kategoriji ravnopravnosti spolova – Ernst & Young

U kategoriji dobne ravnopravnosti – Ciklopea.

Nakon dodjele nagrade pobjednicima, priznanja za sudjelovanje u natječaju dobili su i svi poslodavci koji su se u natječaj uključili.

Izlaganja su potom održale Lidija Hrastić-Novak, privremena ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te savjetnica ministra rada i mirovinskog sustava o Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom te Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova o istraživanju koje je provela o rodnoj uravnoteženosti na upravljačkim pozicijama.