Povodom 30 godina od stupanja na snagu prvog Zakona o pučkom pravobranitelju, pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter organizira konferenciju „Zaštita ljudskih prava i vladavine prava“, u srijedu 30.11.2022. od 10 do 14.30 sati.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici institucija, organizacija civilnog društva, akademske zajednice, medija i drugi. Rasprava će biti fokusirana na izazove u zaštiti ljudskih prava i vladavine prava u Hrvatskoj, odnosno doprinosu koji ljudska prava mogu dati u odgovoru na izazove s kojima se suočava naše društvo.

Program konferencije podijeljen je u tri dijela – započet će pozdravnim govorima visokih dužnosnika, nakon čega slijedi panel u kojem će pet osoba podijeliti svoja iskustva s problemima u ostvarivanju ljudskih prava danas, dok će u trećem panelu stručnjaci različitih profila govoriti o budućnosti ljudskih prava i vladavine prava u RH.

Na konferenciji će biti prikazan i video s porukama visokih europskih dužnosnika te naših europskih i međunarodnih suradnika iz područja ljudskih prava.

Cijeli program konferencije preuzmite ovdje.

Više o povijesti institucije pučkog pravobranitelja pročitajte ovdje.